sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tomaattikeittoa moneen lähtöön

Tästä tomaattikeitosta syntyi joskus äitiyslomaillessani lounas minulle ja kyläilevälle ystävälle, sekä vähän tuunaamalla seuraavan päivän lounas minulle ja Kriitikolle.

Tomaattikeitto
4 annosta

1 pieni sipuli tai salottisipuli
1-2 valkosipulin kynttä
1,5 rkl öljyä
7 dl vettä
150 g tomaattipyrettä
500 g tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
ripaus valkopippuria
1 tl suolaa
2 rkl tuoreita yrttejä silputtuna
1/2 dl (soija)kermaa

Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla hetki. Lisää vesi, tomaattipyre ja -murska sekä kasvisliemikuutio. Mausta keitto ja anna se kiehua vähintään 10 minuuttia, mitä pidempään sitä parempaa keitosta tulee. Lisää kerma, anna pulpahtaa ja ota pois levyltä lopulsi joukkoon yrttisilppu.

Jos haluat tuunata keitojämistä kastikkeen spagetin kanssa tarjottavaksi, niin paistele pannulla kasviksia, esimerkiksi kesäkurpitsaa. Lisää keiton loppu ja purkillinen papuja joukkoon. Keitä kastiketta sen verran, että kasvikset kypsyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti