sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Marokkolainen kasvistagine

Ihana ihana ruoka Hesarista! Me ollaan molemmilla tekokerroilla jätetty pois sahrami ja nuo sitruunat. Ainakin sitruuna voisi tuoda mukavaa hapokkutta tälle ruoalle, mutta ilmankin siis tosi herkullista.

Marokkolainen kasvistagine

2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 kg butternutkurpitsaa tai saman verran bataattia
1/2 dl öljyä
1 ps (0,5 g) sahramia
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kanelia
2 prk (á 380 g) säilöttyjä kikherneitä
1/2 dl silputtuja suolaan säilöttyjä sitruunoita
4 kuivattua viikunaa
400 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tl ruokokidesokeria
1 tl merisuolahiutaleita

Kuori ja silppua sipulit ja vs. Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi.

Kuumenna öljy kattilassa, Lisää kasvikset ja kuullota hetki. LIsää mausteet ja pyörittele aineksia koko ajan, jotta mausteet eivät pala kasvisten pintaan. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet, valutetut ja huuhdellut suolaan säilötyt sitruunat, silputut viikunat, tomaattimurska, vesi, sokeri ja suola.

Hauduta keskilämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia tai kunnes ainekset ovat pehmeitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai muita mausteita.

Tarjoa vaalean (pita)leivän, paksun maustamattoman jugurtin ja tuoreen korianterin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti