perjantai 2. marraskuuta 2012

Kreetalaisia ruokia

Viikonloppuna muisteltiin Kreetan matkaa ja kokkailtiin kreetalaisia ruokia. Muitakin, kuin mitä matkalla oikeastaan syötiinkään.

Siihen "ei syöty matkalla" -kategoriaan lasketaan ainakin tämä katkarapukasari, joka oli kerrassaan herkullinen ja päätyy varmasti ihan normaaliruokalistoillekin jatkossa. Lisäksi bloggauksen arvoinen oli papusalaatti jonka resepti myös tuossa alempana.

Kreetalainen feta-katkarapukasari













1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
400 g tomaattimurskaa
(loraus ouzoa)
1 puska persiljaa
200 g fetaa
1 pss isoja katkarapuja

Silppua sipuli, valkosipuli ja persilja. Lämmitä öljy pannulla ja kuulota sipuleita siinä. Lisää ouzo, lämmitä hetki. Lisää tomaatimurska ja puolet persiljasta. Mausta mustapippurilla. Peitä kannella ja anna kiehua hiljakseen 10 minuuttia matalalla lämmöllä.

Lisää murusteltu feta kastikkeeseen ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Lisää katkaravut kastikkeeseen ja kääntele niin, että ne ovat kokonaan kastikkeen peitossa. Peitä kannella ja anna katkarapujen lämmitä, älä keitä että ne eivät sitkisty. Lopuksi lisää mustapippuria, tarvittaessa suolaa ja loput persiljasta. Tarjoile hyvän leivän kanssa.

Kreetalainen papusalaatti













400 g säilyketölkillinen isoja valkoisia papuja
1 punasipuli
1 paprika
1 tomaatti
persiljaa

Kastike:
suolaa
1 rkl punaista balsamicoa
4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria


Valuta purkkipavuista neste pois. Leikkaa sipuli ja paprika hyvin ohuiksi suikaleiksi ja silppua persilja. Leikkaa tomaatti pavun kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita ainekset. Kaada kastike joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti