tiistai 27. marraskuuta 2012

Linssi-kesäkurpitsa-kikhernepata

Ihana ruoka koko perheen makuun Kirsi Kostamon Hyvän olon keittokirjasta. Erityisen hyvää uunijuuresten kanssa, mutta sopii myös ilman lisukkeita tai leivän tai riisin/quinoan kanssa.

Linssi-kesäkurpitsa-kikhernepata













1 iso sipuli
2 dl punaisia linssejä
1 tlk (3 dl) kypsiä kikherneitä
1 pieni kesäkurpitsa
5 dl kasvislientä
1,5 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
suolaa
ripaus cayennepippuria
(kourallinen tuoretta korianteria)

Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli. Huuhtele linssit ja valuta neste pois kikherneistä. Paahda öljyssä pannulla chiliä ja juustokuminaa ja laita kesäkurpitsakuutiot siihen paahtumaan. Ota kesäkurpitsat pois pannulla, lisää siihen öljyä ja laita sipulit kuullottumaan. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää huuhdotut linssit ja kuuma kasvisliemi. Keitä n. 10 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat ja kikherneet seokseen ja mausta suolalla, cayennepippurilla ja korianterilla. Lämmitä hetki, tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti