torstai 1. marraskuuta 2012

Täytetyt paprikat

Kasvissyöjän perusruoka, eli täytetyt paprikat. Mies niitä kokkasi tänään ja teki oikein onnistuneita. Apuna oli varmasti myös se, että lisukkeena tarjottiin viikonlopulta jäänyttä tsatsikia, joka täydensi makua oikein mukavasti.

Soijarouheella täytetyt paprikat














3 paprikaa

2 dl soijarouhetta
4 dl vettä
1,5 dl keitettyä riisiä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
2-3 tl paprikajauhetta
ripaus chiliä

ruokalusikallinen soijaa
(juustoraastetta)


Hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota mausteita ja sipuleita oliiviöljyssä kunnes sipulit ovat kypsiä. Lisää pannulle soijarouhe ja paistele hetki että rouhe imee maut mausteista sisäänsä. Lisää vesi ja kiehauta. Tämän jälkeen sekaan riisi, soijakastike ja tomaattipyre. Ota täyte pois levyltä ja anna tekeytyä kannen alla

Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet. Laita jokaisen paprikanpuolikkaan pohjalle ripaus suolaa ja täytä paprikat. Laita paprikat uunivuokaan, jonka pohjalle olet lorauttanut vähän oliiviöljyä että paprikat eivät tartu kiinni. Lisää päälle juustoraastetta jos haluat. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti