sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Mausteinen porkkanakakku

Porkkanakakkuihin ihastuin vasta kun ensimmäisen kerran maistoin tätä kakkua. Siihen saakka olin pitänyt niitä jotenkin kuivakoina, mutta tämä ei sitä ole. Luulisin, että alunperin resepti on Chocochililtä, mutta ihan varma en ole. Vegaaninen resepti on joka tapauksessa, mistä myös plussaa.

Mehevän mausteinen spelttiporkkanakakku













Kakku:
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
3,5 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl kauramaitoa (tai vettä, tai tavallista maitoa)
5,5 dl spelttijauhoja, puolikarkeita (vehnäjauhoja alunperin)
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia

Laita uuni lämpiämään, voitele ja jauhota kakkuvuoka (itse käytän tavallista irtopohjavuokaa sen sopivan koon vuoksi). Sekoita fariinisokeri, rypsiöljy ja maito kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, eli jauhot, leivinjauhe ja sooda sekä mausteet. Lisää jauhoseos nesteen joukkoon ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää porkkanaraaste, sekoita tasaiseksi. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen päällystämistä.

Päällinen:
100 g soijatuorejuustoa (maustamatonta)
50 g margariinia (sininen Keiju)
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
(halutessa hieman sitruunanmehua voi myös lisätä, itse en ole lisännyt)

Sekoita aineet vinhasti käsin, tai käytä sauvasekoitinta. Bamixilla menee sujuvasti. Levitä tuorejuustoseos kakun päälle: jos teet tupla-annoksen päällystettä niin sitä riittää myös sivuille. Mielestäni pelkästään päällä kuitenkin riittää hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti