tiistai 22. tammikuuta 2013

Fenkoli-maissikeitto

Resepti, joka on peräisin jostain työväenopiston kokkikurssilta, ja on kovasti mun mieleen vaikkai Kriitikko onkin kriittinen eikä mieskään ilmaan riemusta hypi. Hyvää kuitenkin!

Fenkoli-maissikeitto

1 fenkoli
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
Öljyä
8 dl vettä
200 g pakastemaissia
2-3 vs-kynttä
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
suolaa
kirveliä tai persiljaa

Suikaloi fenkoli, porkkanat ja kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota fenkoleita, sipulia ja porkkanoita kattilassa tilkassa öljyä muutama minuutti. Lisää vesi ja anna kiehua noin 5 minuuttia.

Lisää maissi, kesäkurpitsa, valkosipulinkynnet, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna kiehua noin 10 min. Tarkista maku ja lisää valmiin keiton päälle silputtua kirveliä tai persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti