keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Quornpata

Toista kertaa testasin Quornia, ja ihan olin nytkin tyytyväinen. Se on hyvä proteiinivaihtoehto kasvissyöjän listalle, vaikka se prosessoituna tuotteena ei mitenkään ykkösvaihtoehto olekaan. Mutta Kriitikolle maistuu.

Tähän valitsin quorn-fileitä, koska ajattelin niiden olevan vähiten prosessoituja. Koko perhe söi samaa ruokaa, vaikka pitää vuoden vanhan ruoassa toki huomioida että quornissa on natriumia

Quorn-kasvispata

1 pkt (310g) quorn-fileitä
1 iso sipuli
5 pienehköä porkkanaa
1 paprika
pieni kesäkurpitsa
pieni kukkakaali
1,5 dl täysjyvä luomu basmatiriisiä
5 dl vettä
1 rkl puolikarkeita spelttijauhoja
1 suolaton kasvisliemikuutio
paprikajauhetta
garam masalaa
juustokuminaa
oliiviöljyä

Lämmitä öljy kattilassa. Laita sekaan paprika, garam masala ja jeera. Kuullota sipulia ja viipaloituja quorneja öljy-mausteseoksessa hetki. Laita paprikan ja porkkanan palat sekaan kuullottumaan myös muutamaksi minuutiksi. Lisää 4,5 dl vettä ja riisit sekä kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia, lisää sitten pienityt kukkakaalit ja kesäkurpitsanpalat. Keitä, kunnes riisi on kypsää mutta kasviksissa on vielä hieman purutuntumaa. Ehkä noin 20 minuuttia on sopiva. Itselläni oli liian kauan, jolloin kasvikset menivät turhan mössöksi. Sekoita jauhot 0,5 dl:aan vettä ja kaada ohuena nauhana padan joukkoon. Anna olla vielä viitisen minuuttia. Tarkista suola ja mausteet, ja lisää tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti