sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Tofupiirakka spelttipohjalla

Suolaisen piirakan peruspohjan ohje puuttuu täältä, joten tässä tulee. Tänään täytteenä näitä, joskus toiste jotain muuta!

Tofupiirakka spelttipohjalla













Pohja:
2 dl spelttihiutaleita
2 dl puolikarkeita spelttihiutaleita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 rkl rypsiöljyä
1 dl soijajugurttia
1 dl vettä

Täyte:
purkillinen soijakermaa
jämät tofupaketista (ehkä 50 g pehmeää tofua)
mausteita (paprikajauhetta, mustapippuria)
paprika150 g kylmäsavulohta
pari kourallista vihreitä papuja
(täytteeseen voi tietysti laittaa ihan mitä vain haluaa, näitä sattui nyt olemaan kaapissa. Esimerkiksi pinaatti, herneet, kesäkurpitsa, parsa...)


Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää öljy, jugurtti ja vesi. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia ja levittele piirakkavuokaan.

Pilko täytteen ainekset ja laita kaikki täytteeseen tulevat asiat kulhoon. Sekoittele sekaisin ja laita piirakan päälle. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Soijakerma jää löysäksi heti paistamisen jälkeen, joten odottele muutama hetki ennen tarjoamista niin piirakkaa on mukavampi leikata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti