sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Panforte

Italialainen joulukakku, joka myös meidän joulujen kestosuosikki. Ei niinkään lasten mieleinen, mutta aikuiseen makuun ihanan mausteinen ja vahvan makuinen.

Panforte

100 g kuorittuja manteleita
100 g cashewpähkinöitä
100 g kuivahedelmiä (esim. rusinoita, taateleita)
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 appelsiinin kuori raastettuna

100 g tummaa suklaata (70%)

1 dl tomusokeria
1 dl agavesiirappia

Sekoita pähkinät, hedelmät, jauhot ja mausteet (ensimmäinen kappale) yhteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää sen sekaan tomusokeri ja agavesiirappi. Lisää suklaaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele taikina tasaisesti sen päälle. Paista 150 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja irroita sitten varovasti irtopohjavuoan reunat kakusta, muuten se juuttuu kiinni reunoihin todella tiiviisti.

Kakku säilyy jääkaapissa helposti yli viikon, kaksikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti