Ihana, meillä jo joulun perinteeksi muodostunut kalaruoka. Tätä pitää saada joka joulu. Resepti ei ole omani, mutta sen alkuperä on hämärän peitossa.
Katkarapu-siikacoctail
100 g kurkkua
100 g fenkolia
150 g miniluumutomaatteja
150 g graavisiikaa
200 g pieniä katkarapuja
1/2 dl tuoretta tilliä
1/2 dl ruohosipulia
Kastike:
2 rkl rypsiöljyä
1,5 rkl limetin mehua
1 rkl valkoista balsamicoa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Pieni kurkku, fenkoli ja tomaatit 0,5 cm:n kuutioiksi. Samoin siika ja katkaravut (säästä muutama katkarapu koristeeksi). Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita ainekset.
Tee kastike vatkaamalla aineet hyvin sekaisin. Lisää salaatin joukkoon. Laita salaatti maustumaan kylmään joksikin aikaa. Koristele tillillä ja katkaravuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti