sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Chocochilin raparperi-ruismuffinit

Tänään oli taas leivontapäivä. Leivoin hedelmäistä spelttileipää ja muffineita. Lisäksi tein annoksen mysliä. Samassa uunissa paistuivat myös linssipullat lounaaksi.

Muffiniohje löytyi taas kerran Chocochililtä. Muokkasin sitä vain hieman, olennaisimpana juttuna se, että vaihdoin vehnäjauhot spelttiin. Omasta mielestäni raparperi olisi voinut maistua enemmänkin, mutta syy saattoi olla myös siinä että omat raparperini olivat asustelleet jääkaapissa jo pari viikkoa. Tähän sopisivat hyvin myös puolukat. Muffinit eivät ole kovin makeita vaan suhteellisen terveellisen makuisia. Toimivat hyvin välipalalla ja Kriitikko söi kaksi, eli hyviä selvästi olivat.

Raparperi-ruismuffinssit

N. 11 kpl normikokoisia muffineita

2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
0,5 dl täysjyväspelttijauhoja
0,5 dl ruishiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
(1 tl jauhettua inkivääriä) --> tämä unohtui!
0,75 dl (ruoko)sokeria
1 dl soijamaitoa
1 dl maustamatonta soijajogurttia
0,5 dl rypsiöljyä
1,5 dl raparperia pieninä paloina
Pinnalle:
1 dl ruishiutaleita
3 rkl fariinisokeria
3 rkl margariinia --> laitoin voita kun margariinia ei ollut

Yhdistä kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa soijamaito, soijajogurtti, rypsiöljy ja raparperipalat. Sekoita nesteet kuiviin aineisiin. Laita taikina silikonisiin muffinivuokiin, täytä vuoasta noin kaksi kolmasosaa - kolme neljäsosaa.
Nypi hiutaleista, fariinisokerista ja margariinista päälle murumainen seos ja jaa se muffinien päälle.
Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, testaa kypsyys tikulla. Anna muffinien jäähtyä enne kuin irroitat ne vuoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti