torstai 28. kesäkuuta 2012

Linssihampurilaiset

Tämän reseptin olen bongannut joskus aikoinaan jostakin blogista, kun en muista mustä niin en pysty antamaan kunniaa reseptin keksijälle. Kiva ruoka kuitenkin. Tässä ideana on se, että linssipihvit toimivat ikäänkuin hampurilaissämpylänä ja täytteeksi tulee sitten kasviksia. Olen muuttanut reseptiä itse vain vähän, viimeisimmäksi lisäsin tuon soijajugurtin ja vähensin paahtoleivän määrää. Tässä resepti siten, miten itse olen sitä tehnyt.














Pihvisämpylät:
2 dl vihreitä linssejä
puilikas kasvisliemikuutiota, 4 dl vettä (kasvisliemi)
3 kananmunaa
2 palaa täysjyväpaahtoleipää
pari ruokalusikallista soijajugurttia
puolikas punasipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
basilikaa
oreganoa
öljyä

Täyte:
punasipulia
kesäkurpitsaa
pari paprikaa
avokadoa
tomaattia
suolaa
mustapippuria
öljyä

Jugurttikastike:
maustamatonta soijajugurttia
jeeraa
paprikajauhetta
mustapippuria
chilijauhetta
suolaa

Tee ensin jugurttikastike maustumaan. Keitä linssit kasvisliemessä kypsiksi. Sekoita linssit, munat ja mausteet. Surauta sauvasekoittimella koostumusta mössömmäksi mutta jätä vähän sattumia. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää joukkoon. Paahda paahtoleipä kuivakaksi ja murusta joukkoon, lisää soijajugurtti. Lisää tarpeen mukaan kananmunaa tai paahtoleipää tai soijajugurttia, jotta saat sopivan koostumuksen. Lisää loraus öljyä ja tarkista maku. Paista reilussa öljytilkassa paksuja pihvejä keskilämmöllä 7-10 minuuttia. Käännä ja paista toinenkin puoli ruskeaksi. Halkaise pihvit kun ne ovat hieman jäähtyneet.

Pilko täytteen aineet. Meillä on tapana paistaa paprikaa ja kesäkurpitsaa pannulla hieman, ei kuitenkaan ihan kypsiksi asti.

Täytä halkaistut pihvit kasviksilla ja jugurttikastikkeella ja tarjoile.

Pihvitaikinan ohje toimii myös pyöryköinä, taikina on sen verran kiinteää että pyörykät pysyvät hyvin kasassa jos ne haluaa laittaa tomaattikastikkeen sekaan sitä maustamaan. Tämän version kirjoittelen joskus toiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti