torstai 28. kesäkuuta 2012

Kirkaslieminen kesäkeitto

Vaikka ihan vielä ei saanutkaan pinaattia omasta maasta kukkakaali ja parsa olivat ulkomaalaisia ja herneitäkään ei vielä ollut tuoreena, niin tätä keittoa tehtiin viime viikolla. Perinteinen herkku, kun kaikki kesän herkut ovat vielä uusia ja niitä tekee mieli käyttää ihan joka ruokaan.

Kirkaslieminen kesäkeitto

Muutama uusi peruna
6-7 porkkanaa (uusia tietenkin)
1 pienehkö kukkakaali
1 pienehkö parsakaali
1 kesäsipuli
3-4 rkl voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 litra kasvislientä
n. 3 dl herneitä
tuoretta pinaattia
ripaus suolaa ja mustapippuria
Pinnalle tilliä ja hienonnettua kesäsipulin vartta

Sulata voi kattilassa. Laita sekaan paloitellut perunat, porkkanat, kukkakaali ja parsakaali sekä hienonnettu sipuli. Kuullota muutama minuutti. Lisää valkoviini, kiehauta. Tämän jälkeen lisää kasvisliemi ja keitä reilu 10 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Lisää pinaatti ja herneet, keitä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla jos tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti