sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Helppoa ja hyvää hyvettä jälkiruoaksi

Raparperihyve (jälkiruoaksi kolmelle)

2 vartta raparperia

75 g voita
1,25 dl sokeria
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja

Pilko raparperit ja laita ne uunivuokaan. Sekoita 0,25 dl sokeria raparperinpalojen joukkoon. Nypi voi, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi ja kaada raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna hieman jäähtyä ja tarjoa vielä lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Sama resepti toimii erinomaisesti hapahkoilla (talvi)omenilla. Silloin en kyllä laita sokeria omenanpalojen joukkoon, vaan sitottelen niiden päälle vähän kanelia ja ehkä myös vaniljasokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti