perjantai 8. kesäkuuta 2012

Soijarouhemoussaka

Kirjoitetaanko tämä ruoka musaka vai moussaka? No, yhtä kaikki, tällaista ruokaa teimme viime viikolla. Ohje on Pippurimyllyn blogista. Tuunasin sitä vain sen verran että korvasin toisen munakoison kesäkurpitsalla ja käytin valkokastikkeessa kaurakermaa ja vettä ja vehnäjauhojen tilalla spelttiä. Juuston pidin ennallaan koska halusin kastikkeesta paksumpaa ja rakenteeltaan juustoisempaa.

Ohje tässä:

Tee ensin soijarouhekastike. Sitä pitää hauduttaa pitkään joten sen hautumisen aikana voi paistaa munakoisot ja tehdä maitokastikkeen.

Soijarouhekastike:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl soijarouhetta
vettä
2 tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta
--> Kuullota sipulia ja valkosipulinkynsiä ölyssä. Lisää kuiva soijarouhe ja paistele hetki. Lisää sitten vettä pienissä erissä. Jatka kunnes soijarouhe on turvonnut eikä se ime enää vettä itseensä. Lisää mausteet, kuutioidut tomaatit sekä tomaattipyre. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 30-40 minuuttia.

1 iso munakoiso ja 1 iso kesäkurpitsa. Myös 2 munakoisoa tai 2 kesäkurpitsaa toimii. Tai kolmekin menisi hyvin, minusta tässä voisi olla sitä enemmänkin.
--> siivuta noin sentin - puolen sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Paista pannulla molemmin puolin väri pintaan. Kuivaa talouspaperiin paistamisen jälkeen.

Valkokastike:
Noin 25 g voita
3-4 rkl spelttijauhoja
Purkki kaurakermaa (2,5 dl)
2,5 dl vettä
2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria
--> Kiehauta jauhot voissa, lisää kermavesiseos koko ajan sekoittaen. Kiehauta kunnes sakenee. Mausta ja sekoita sitten juustoraaste joukkoon.

Kun kaikki on valmista, kokoa moussaka. Laita pohjalle munakoiso-kesäkurpitsaviipaleita, päälle soijarouhekastiketta. Jatka näin vuorotellen. Kaada viimeiseksi koko komeuden päälle valkokastike. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. 10 pistettä tästäkin, ja oli hyvää kaikkien mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti