sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Mysli

Paahdetun myslin resepti on Keittiössä vihertää -kirjasta. Olen tehnyt mysliä enemmän ja vähemmän soveltaen useaan otteeseen.

Mysli

4 dl spelttihiutaleita / tattarihiutaleita / kaurahiutaleita
1 dl manteleita rouhittuna
1 dl aurinkonkukansiemeniä
2 rkl sokeria (tämän voi jättää poiskin, tai olen laittanut vähän vähemmän)
1 dl rusinoita
5 hienonnettua kuivattua aprikoosia
0,5 dl hirssihiutaleita
0,5 dl rouhittuja pellavansiemeniä

Mittaa pellille hiutaleet, mantelit, ak-siemenet ja sokeri. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, sekoittele pariin otteeseen tänä aikana. Varo että mysli ei pala! Anna myslin jäähtyä. Sekoita erillisessä kulhossa loput aineet ja sekoita yhteen jäähtyyneen myslin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti