sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Rusinacookiet

Tämä resepti on Vaaleanpunainen marenki -blogista, alunperin Frendien keittokirjasta. Muokkasin jauhot ja hiutaleet speltiksi. Kekseistä olisi voinut tulla mehevämpiäkin, ehkä painelin niitä turhan littaniksi ennen paistamista jolloin mehevyys hävisi liian nopeasti. Tai sitten pidin uunissa liian kauan. Mutta hyviä olivat, joskin aika makeita ja rasvaisia ;)

Speltti-rusinacookiet (n.20 kpl)

200 g margariinia tai voita
1,25 dl fariinisokeria
1,25 dl kidesokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
4,5 dl spelttihiutaleita
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
4 dl rusinoita
Kuumenna uuni vajaaseen 190 asteeseen. Vaahdota margariini ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa kananmuna ja vaniljasokeri tasaisesti joukkoon. Sekoita rusinoita lukuunottamatta kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinaan ja lisää lopuksi joukkoon rusinat. Sekoita hyvin. Laske kukkuraisia ruokalusikallisia taikinaa uuninpellille (9 per pelti) ja muotoile hieman keksin muotoisiksi. Paista keksit kevyesti kullanruskeiksi, 12-15 minuutin ajan. Paistoaika riippuu siitä minkäkokoisia keksejä tekee, itselleni ja uunilleni riitti 12 minuuttia. Kannattaa olla hyvin tarkkana ettei keksit pääse paistumaan ylikypsiksi asti, sillä silloin pehmeys on mennyttä. Aivan paistoajan loppuvaiheessa voi keksejä vielä kevyesti painaa keskeltä.

Jäähdytä keksejä ensin peiteltynä pellillä ja siirrä ne sitten vielä hetkeksi ritilälle jäähtymään. Säilytä tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti