sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakka

Raparperiaikana siitä pitää keksiä kaikenlaisia virityksiä. Niiden ohella ihan perinteinen piirakkakin toimii hyvin. Tästä pohjasta tuli kivan pehmeän makuinen ja myös täyte onnistui hyvin.














Raparperipiirakka

Pohja:
125 g voita
1 dl raakaruokosokeria
1 muna
2,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja

Täyte:
4 dl raparperia (2 isohkoa vartta)
5 dl maustamatonta soijajugurttia
0,5-1 dl raakaruokosokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jauhot. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperinpalat. Sekoita jugurtin joukkoon sokerit ja kaada seos raparperinpalojen päälle vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia eli kunnes pohja on kypsä ja täyte kokonaan hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti