tiistai 24. heinäkuuta 2012

Gazpacho

Hesarin ruokasivuilta olen ottanut tämän gaspachoreseptin, mitä ollaan käytetty ja johon ollaan kovasti tykästytty.

Hesarin gazpacho
(sopiva määrä kahdelle nälkäiselle)
















1 punainen paprika
1/2 kurkku
1/2 valkosipulinkynsi
pieni pala chiliä
2 rkl punaviinietikkaa (valkoviinietikkakin ajaa saman asian)
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 kg kypsiä tomaatteja
suolaa
mustapippuria
sokeria

Pese ja pilko vihannekset. Laita muut ainekset paitsi tomaatit tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Lisää lopuksi tomaatit ja pyöritä hetki suurella teholla. Jos ajat liian kauan, tomaatinkivet menevät rikki ja keitosta tulee kitkerää.

Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Jäähdytä keitto kunnolla ennen tarjoilua. Keitto on hyvää näin mutta vielä parempaa muutaman tunnin päästä tai seuraavana päivänä, saatuaan rauhassa tekeytyä. 

Keitto kannattaa tarjota krutonkien kanssa, tai tehdä seuraksi vaikka bruchetoita kuten alhaalla olevassa kuvassa jossa pestoisia versioita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti