Hesarin gazpacho
(sopiva määrä kahdelle nälkäiselle)
1 punainen paprika
1/2 kurkku
1/2 valkosipulinkynsi
pieni pala chiliä
2 rkl punaviinietikkaa (valkoviinietikkakin ajaa saman asian)
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 kg kypsiä tomaatteja
suolaa
mustapippuria
sokeria
Pese ja pilko vihannekset. Laita muut ainekset paitsi tomaatit
tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Lisää lopuksi tomaatit ja
pyöritä hetki suurella teholla. Jos ajat liian kauan, tomaatinkivet
menevät rikki ja keitosta tulee kitkerää.
Mausta
suolalla, sokerilla ja pippurilla. Jäähdytä keitto kunnolla ennen
tarjoilua. Keitto on hyvää näin mutta vielä parempaa muutaman tunnin päästä tai seuraavana päivänä, saatuaan rauhassa tekeytyä.
Keitto kannattaa tarjota krutonkien kanssa, tai tehdä seuraksi vaikka bruchetoita kuten alhaalla olevassa kuvassa jossa pestoisia versioita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti