sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Spelttikasvispaella

Paellaa (ilman lihaa) olen ajatellut tehdä jo pidempään. En ole sitä koskaan itse tehnyt, ja olisi kiva kokeilla. Ihan perinteinen paellasta ei tullut kuitenkaan, joten pitää ottaa joskus uusiksi. Tämä resepti oli Härkäpapua sarvista -kirjasta, jossa ohje oli vehnästä mutta tapani mukaan se korvattiin vehnällä.

Spelttipaella














2,5 dl spelttihelmiä keitetään kypsäksi 8,5 dl:ssa vettä
suolaa

2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 paprikaa
2 porkkanaa
(1 fenkoli) 1 tl kurkumaa (tai vähemmän sahramia, ohjeessa 0,5 ml)
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
4-6 dl tuoreita herneitä
3 tomaattia

Keitä spelttihelmet kypsäksi, tässä menee vajaa tunti. Mausta suolalla.

Pilko sipulit, paprikat ja tomaatit pieniksi palasiksi. Kuori porkkanat ja pilko myös ne. Paista sipulisilppua keskilämmöllä. Lisää paprikat, (fenkolit) ja porkkanat, paista vielä hetki. Lisää joukkoon myös keitetty speltti ja mausteet. Jos käytät sahramia, liuota se ensin 0,5 dl:aan kuumaa vettä. Paahda noin 5 minuuttia kannen alla. Sammuta levy ja lisää herneet sekä tomaatit ja pidä pari minuuttia jälkilämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti