maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kylmäsavulohirisotto

Reissusta palattua mieli teki helppoa mutta hyvää ruokaa. Kaupasta mukaan tarttui kylmäsavulohipaketti, jääkaapista löytyi parsaa ja pakastimesta herneitä. Tässä tulos, joka sai kymmenen pistettä tenavalta joka on risottofani.

Kylmäsavulohirisotto














1 sipuli
oliiviöljyä

3 dl risottoriisiä
1 l kuumaa kasvislientä (vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)
150 g kylmäsavulohta
pieni parsakaali
puoli pussillista pakasteherneitä
mustapippuria
(parmesanjuustoa tai vuohenjuustoa)

Hienonna sipuli ja pilko parsakaali. Paloittele lohi. Kuullota sipulit kasarissa oliiviöljyssä. Laita levy keskilämmölle, varo että se ei ole liian kuumalla. Lisää risottoriisi ja sekoittele riisiä kunnes se muuttuu läpikuultavaksi. Lisää kauhallinen kasvislientä. Anna kasvisliemen porista mutta ei kiehua liian kovaa jotta riisi kypsyy myös sisältä. Sekoita risottoa koko ajan ja lisää kasvislientä uusi kauhallinen aina kun edellinen on imeytynyt riisiin. Muutaman kauhallisen imeydyttyä laita sekaan myös parsakaalin nuput. Jatka nesteen lisäämistä kunnes riisi on lähes kypsää mutta vielä selkeän napakkaa. Tässä vaiheessa lisää herneet ja kylmäsavulohi ja anna olla hetki jotta ne lämpenevät. Mausta mustapippurilla, halutessasi lisää vielä parmesaania. Tarjoile mahdollisimman pian.

Lisäsimme itse vielä lautasella päälle hieman vuohenjuustoa, se ei ole tenavan suosiossa joten en laittanut sitä risoton joukkoon. Sinne sulamalla se olisi toki maistunut enemmän kuin nyt.

Varoituksen sana: risotosta tulee helposti turhan suolaista jos sekä kasvisliemessä että kalassa on vahva suola, eri merkkisten savukalojen välillä on suuria eroja. Niinpä kasvisliemestä kannattaa tehdä mieluummin hieman laihempi kuin turhan vahva jotta suolaa ei tule vahingossa liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti