lauantai 21. heinäkuuta 2012

Gluteeniton kääretorttu/kakkupohja ja maidoton rahkalta maistuva täyte

Tässä nuorimman puolivuotiskakkuun käyttämäni pohja. Ihan perus kääretorttupohja siis, mutta laitan reseptin muistiin että ei häviä kun sitä taas tarvittaisiin. Tällä reseptillä tehty 3 munan pohja riitti kahdessa kerroksessa viidelle syöjälle sopivan kokoiseen kakkuun kun tarjolla ei ollut muuta. Paistoin kakun leivinpaperilla vuoratussa teräksisessä lasagnevuoassa, joka on reilu puolikas uunipellin koosta. Leikkasin levyn puoliksi, joten sain kakusta kaksikerroksisen.

3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Vispaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe ja sihtaa sekaan. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.

Väliin tein ihan rahkan makuisen täytteen uudesta Alpron vispautuvasta airy&creamy -valmisteesta, kun lisäsin siihen vähän vaniljasokeria ja maustamatonta soijajugurttia. Määriä en mitannut, olisiko soijajugurttia ollut pari kukkurallista ruokalusikallista ja vispattua kermaa ollut sellainen 3 reilua ruokalusikallista, ja vaniljasokeria teelusikallisen verran. Päälle pelkkää airy-kermaa ja väliin ja päälle mansikoita. Lisäksiesikoinen halusi vielä lisätä strösseleitä. Kostutin kakkua kauramaidolla. Tuli oikein hyvä, ei liian makea kakku.

Kuva jäi ottamatta tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti