lauantai 28. heinäkuuta 2012

Wilhelmiinat

Olimme kaupassa ja unohtui ostaa keksejä kun vieraita oli tulossa kaffelle. Niinpä leipomaan. Löytyi iso rivi terveellisemmänkin oloisia keksejä, mutta lopulta Wilhelmiinat veivät voiton. Ohje on Pirkan. Sitä olisi voinut vähän tuunata paremmin speltille sopivaksi (lisätä jauhojen määrää), minkä huomaa levähtäneestä lopputuloksesta. Mutta hyviä olivat, tosin Kriitikko ei jostain syystä arvostanut vaan tyytyi näykkimään keksin reunaa.

Wilhelmiinat
n. 40 kpl













200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja (laitoin 4dl puolikarkeata spelttiä ja desin tavallisia luomuvehnäjauhoja, mutta jauhoja oli siis varmaan liian vähän koska keksit levisivät liikaa)
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää keltuainen ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja ruokasooda. Leivo taikinasta neljä noin 40 sentin mittaista tankoa. Nosta tangot kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Jätä reilusti tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät paistettaessa.

Paista tankoja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kauniin ruskeiksi. Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen vinottain sopivan kokoisiksi viipaleiksi. Anna jäähtyä pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti