keskiviikko 1. elokuuta 2012

Raparperitoscakakku

Vielä riittää raparperiohjeita. Tässä on yksi meidän suosikeista. Tosca sopii hyvin raparperin kirpeään makuun. Tämän kanssa kannattaa syödä joko jäätelöä tai kauravaniljakastiketta. Nam!

Raparperitoscakakku













300 g raparperinpalasia
2-3 rkl sokeria

2 munaa
1,5 dl sokeria
100 g voi/margariinisulaa
1 tl raastettua inkivääriä tai noin 1/2 tl jauhettua
0,5 dl (kaura)maitoa
hieman vajaa 3 dl puolikarkeita spelttijauhoja tai 2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1,5 tl vaniljasokeria

Tosca:
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
50 g voita
1 rkl puolikark.spelttijauhoja / vehnäjauhoja
0,5 dl kaurakermaa tai -maitoa

Kuori raparperit tarvittaessa ja pilko ne. Laita sen jälkeen raparperit maustumaan sokerin sekaan siksi aikaa kun teet taikinan.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon inkivääri. Lisää voi-inkivääriseos muna-sokerivaahdon sekaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri keskenään. Lisää maitoa ja jauhoseosta vuorotellen taikinaan sekoittaen varovasti. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja ripottele päälle raparperit. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Sillä välin kun kakku on uunissa tee toscapäällinen. Laita kaikki toscan aineet kattilaan ja kiehauta seos nopeasti liedellä, niin että se muutaman kerran pulpahtaa. Kaada taikina esipaistetun kakun päälle ja jatka paistamista vielä 200 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia kunnes tosca on kauniin ruskeaa.

Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin irroitat sen vuoasta. Tarjoa (kaura)vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti