maanantai 20. elokuuta 2012

Ratatouillepiirakka

Kesäisen päivän lounaaksi jo hetki sitten syntyi piirakkaa. Ohjeen alkuperästä ei ole mitään aavistusta, mutta olisikohan jostain lehdestä mukaan tarttunut. Olemme tehneet tätä useasti, mutta tällä kertaa olivat maut kohdallaan. Syynä saattoi olla se, että käytimme yrttimaustettua tomaattimurskaa ja vain sen verran kun ohjeessa käsketään... Hyvää kuitenkin oli, paitsi ei ihan Kriitikon mieleen. Kuvan piirakassa on vuohenjuuston tilalla fetaa, jota ei käytetty uunissa, vaan lisättiin ihan kylmänä tuohon päälle.

Ratatouillepiirakka













Pohja:
1,5 dl täysjyväspelttijauhoja
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
75 g leivontamargariinia / voita
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl oreganoa
ripaus suolaa
n. 3/4 dl vettä

Sekoita muut pohjan aineet paitsi vesi keskenään. Lisää vesi, ja sekoita hyvin. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappin vetäytymään siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte:
1 (400 g) munakoiso
1 (300 g) kesäkurpitsa
1 (200 g) paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2-3 rkl oliiviöljyä
1/2 tkl yrtti-tomaattimurskaa
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 rkl mannasuurimoita
1/2 pakettia vuohenjuustoa
10 oliivia

 Ruskista munakoisot pannulla, siirrä sivuun. Kuullota sipuleita, valkosipulia, kesäkurpitsaa ja paprikaa oliiviöljyssä noin 5 minuuttia. Siirrä munakoisot takaisin pannulle. Laita sekaan tomaattimurska ja mausteet. Hauduta 10 minuuttia. Anna jäähtyä

Kauli pohjataikina ja laita piirasvuokaan. Ripottele päälle (keskelle) mannasuurimoita. Kaada täyte pohjan päälle, rypytä reunat hieman täytteen päälle. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, jonka jälkeen laita päälle juusto ja oliivit. Paista vielä noin 10 minuuttia samassa lämpötilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti