lauantai 25. elokuuta 2012

Kasviscurry

Kaikkien kesäruokien jälkeen teki mieli jotain vähän mausteisempaa ja eksoottisempaa. Kuitenkaan kovin eksoottiseen ei voi mennä, kun Kriitikko vierastaa vahvoja makuja. Tämäkään ei mikään suuri suosikki ollut, mutta liian mausteiseksi ei kuitenkaan valittanut. Resepti löytyi jostain netistä, ja vähän sitä soveltaen tehtiin tämä. Tässä ohje kuitenkin alkuperäisessä muodossaan.

Kasviscurry
6 annosta













ruokaöljyä
2-4 rkl currytahnaa (meillä oli keltaista Pirkan currytahnaa)
pala lanttua
4 isoa porkkanaa
5-6 kpl kiinteitä perunoita
pienehkö kukkakaali
pari kolme sipulia
pari paprikaa
pari tl jeeraa
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
2 tlk kookosmaitoa (laitettiin 1 joka oli ehkä vähän liian vähän mutta kaksi olisi ollut liikaa)
rusinoita ja pähkinöitä (unohtuivat)

Kuumenna öljyssä currytahnaa ja jeeraa, lisää pilkotut sipulit ja hetken päästä kookosmaito. Paloittele kasvikset suupaloiksi ja lisää kypsymisjärjestyksessä. Hauduta noin 10 minuuttia. Maista maku, lisää currytahnaa jos haluat, lisää suolaa tarvittaessa. Pyöristä maku sokerilla. Lisää rusinat ja pähkinät ja anna hautua meheväksi.

Tarjoa tumman riisin kanssa.

Me lisättiin currya omalla lautasella kun tosiaan ei viitsitty paljon laittaa tuohon ruokaan ja toimi niinkin. Olisi toki varmasti ollut maukkaampaa jos curry olisi saanut hautua ruoan joukossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti