tiistai 28. elokuuta 2012

Munakoisosalaatti

Ihanaa on, jos joskus jaksaa väsätä salaattiin jotain muutakin kuin niitä helppoja raaka-aineita, jotka vaan pilkotaan ja silputaan. Tämä salaatti on Appelsiineja ja Hunajaa -blogista ja on aika aikaa vievä mutta lopputulos on oikein kiva. Tämähän käy pelkältään ihan lisukkeenakin, mutta itse tein siitä ihan kunnon salaatin laittamalla pohjaksi salaatinlehtiä, rucolaa ja tomaattia.


Munakoiso-vuohenjuustosalaatti













2 suurta munakoisoa
suolaa
1/3 kuppia (amerikkalainen kuppimitta) oliiviöljyä
2 rkl omenasiiderietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl jauhettua kuminaa
1 tl savupaprikaa
4 suurta valkosipulinkynttä,murskattuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl soijakastiketta
1 kupillinen sileälehtistä persiljaa,silputtuna
1/2 kupillinen pannulla paahdettuja ,kevyesti murskattuja manteleita
hieman yli 50 gr murennettua vuohenjuustoa (ystäväni käytti Chevre-juustoa)
1/4 kupillista viipaloitua kevätsipulia

Leikkaa munakoisot kuutioiksi ja laita kuutiot kulhoon. Sirottele suolaa kuutioiden päälle ja jätä itkettymään. Sekoita oliiviöljy, etikka, hunaja, savupaprika ja kumina. Kuivaa munakoisokuutioiden päälle ilmestynyt kosteus ja sekoita öljy-etikka-seos sekä murskattu valkosipuli munakoisokuutioiden joukkoon. Laita munakoisot pellille leivinpaperin päälle ja paahda 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 40  minuuttia.(sekoita noin 15 minuutin välein).

Ota munakoisokuutiot uunista ja sekoita sitruunamehu soijakastikkeen kanssa..Sekoita sitruunasoijakastikeseos munakoisokuutioiden joukkoon. Lisää persilja, mantelit sekä suurimman osan vuohenjuustosta. Siirrä salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele päälle jäljelle jäänyt juusto sekä kevätsipulirenkaat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti