Grillauskelejä kun vielä oli, niin kokeiltiin tällaista viritystä, mistä idea tuli KuntoPlus-lehden hampurilaisista mutta toteutus oli ihan oma. Erinomaisia, kerrassaan. Pienenä virityksenä olisi voinut tehdä sen, että kun ruispaloja grillasi, niin ne olisi voinut ensin öljytä jotta ne eivät olisi kuivuneet ihan noin paljon.
Hyvä idea Kuntoplussalla oli myös hampurilaiset, joissa oli grillattua munakoisoa "leipinä". Sitä voisi kokeilla ja sopisi varmasti lohen kanssa oikein hyvin yhteen.
Lohihampurilaiset
3 kpl
3 ruispalaa
n. 500 g lohta tai kirjolohta, kolmena siivuna
teriyakikastiketta
bataatti
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
Kasvisrelissiä
Kastike (ainesten määriä ei mitattu, joten ovat vähän noin. Kannattaa maistella.):
n. 2 dl maustamatonta soijajugurttia
1 dl tilliä
n. 1 rkl sitruunanmehua
n. 1/2 korkillista etikkaa
n. 1 tl hunajaa
Laita lohi marinoitumaan teriyakikastikkeeseen. Sekoita kastikkeen ainekset ja laita maustumaan jääkaappiin. Viipaloi bataatti n. 0,5 cm siivuiksi ja sivele oliiviöljyllä. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja pippuria. Kun grilli on kuuma, grillaa bataatteja noin 20-25 minuuttia niin, että ne ovat kypsiä. Kääntele viipaleita niiden kypsyessä ja sivele välillä oliiviöljyllä. Grillaa myös marinoidut lohen palat ja ruisleivät (oliiviöljyllä sivellyt). Kokoa hampurilaisiksi ja nauti salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti