perjantai 31. elokuuta 2012

Tattarituorepuuro

Aamiaissuosikkeja tänne lisää, eli tässä tattariversio.

Tuorepuuro tattarista
yhdelle

3/4 dl tattarisuurimoita, huuhdottuna hyvin
2 rkl manteleita, auringonkukansiemeniä tai muita pähkinöitä
1 rkl pellavansiemeniä + 2 rkl vettä liotukseen
0,5-1 dl maustamatonta soijajugurttia
1-2 dl marjoja
0,5-1 banaani

Huuhdo tattarisuurimot huolellisesti sekä kuumalla että kylmällä vedellä. Liota tattarisuurimot ja mantelit runsaassa vedessä yön yli. Tee sama pellavansiemenille.

Soseuta pellavansiemenet liotusvesineen. Kaada tattarin ja manteleiden liotusvesi pois ja huuhdo ne hyvin. Lisää tattariseos ja vähän vettä pellavansiementen joukkoon, soseuta. Lisää lopuksi jugurtti, banaani ja marjat, soseuta.

EDIT 29.10.2012
Tuorepuuro tattarista, versio 2

Tätä voi tehdä myös ilman pellavansiemeniä. Silloin olen tehnyt suunnilleen tällaisella reseptillä:

1 dl tattarisuurimoita, huuhdottuna hyvin
0,5 dl manteleita
3-4 kuivattua taatelia
(2 rkl maustamatonta soijajugurttia)
1 omena
(0,5-1 banaania)

Huuhdo tattarisuurimot kuumalla ja kylmällä vedellä. Laita likoamaan manteleiden kanssa yön yli. Laita myös taatelit likoamaan noin desiin vettä.

Aamulla kaada tattareiden ja manteleiden liotusvesi pois ja huuhdo ne hyvin. Lisää taatelit liotusvesineen sekä jugurtti ja soseuta. Pilko omena ja banaani päälle ja nauti.

Näillä jaksaa hienosti lounaaseen asti ja toimivat myös talvella - tattari lämmittää kivasti. Niin ja tattarin vieroksujille tiedoksi, että tuorepuurossa tattari maistuu ihan erilaiselta kuin kuumennettuna/kypsänä puurossa. Itse en myöskään kypsennetyn tattarin mausta perusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti