maanantai 27. elokuuta 2012

Pinaatti-mangoldi-porkkanapihvit

Jotain kasvispihvejä teki mieli tehdä, kun aikoihin en ollut sellaisia paistellut. Juurespihveille on vielä liian kesä, joten jotain muuta piti keksiä. Idea on Aurinkomaa-kirjasta, mutta tuunasin sitä jonkin verran. Sain samalla hyödynnettyä ylijääneen riisin. Kriitikko ei oikein välittänyt näistä, mutta minusta olivat erinomaisia.

Kasvispihvit pinaatista, mangoldista ja porkkanasta













200 g pinaattia ja mangoldia (puolet ja puolet)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
2 dl porkkanaraastetta
2 dl keitettyä riisiä
1 dl spelttimannasuurimoita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Silppua sipulit. Poista pinaatista ja mangoldista vahvimmat lehtiruodit ja silppua nekin. Paistele sipuleita ja pinaatti-mangoldisilppua pannulla öljyssä hetki, kunnes pinaateista on neste haihtunut eli ovat menneet mössöksi.

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää sitten muut aineet. Anna vetäytyä kylmässä 20 minuuttia, paista pihveiksi pannulla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti