sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Halloumisalaatti

Tämä resepti on Kirsi Kostamon "Hyvän olon keittiö" -kirjasta. Koska kaapissa oli halloumia ja penkissä rucolaa niin ostosten kanssa päästiin helpolla. Itse lisäsin tähän mansikoita koristeeksi ja niitä olisi voinut olla enemmänkin, sopivat nimittäin erinomaisesti yhteen halloumin suolaisen maun kanssa. Kikherneitä holautin salaattiin koko purkillisen, ja niitä oli kyllä liikaa. Mutta olipahan tuhti päivällinen. Ohje on neljälle, me syötiin miehen kanssa tästä itsemme ihan täyteen ja salaattia jäi vielä vähän.

Halloumisalaatti rucolan, kikherneiden ja auringonkukansiementen kera














ruukku rucolasalaattia
tammenlehti- tai muuta salaattia
250 g halloumijuustoa
oliiviöljyä
1/2 dl auringonkukansiemeniä tai jotain siemensekoitusta
n. 1 1/2 dl säilöttyjä kikherneitä valutettuna
1/4 kurkku
3 tomaattia
(paprikaviipaleita tai) mansikoita koristeluun

Kastike:
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa, mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Viipaloi kurkku ja lohko tomaatit. Asettele tarjoiluvadille revityt salaatinlehdet, kurkut, tomaatit ja kikherneet. Paahda auringonkukansiemeniä hetki kuivalla pannulla. Viipaloi halloumi noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista niitä hetki oliiviöljyssä. LIsää juusto, auringonkukansiemenet ja kastike salaattiin ja koristele mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti