sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Maailman paras mustikkapiirakka

Tämän Sikke Sumarin kehittelemän reseptin olen löytänyt kaiketi jostain lehdestä. Tätä pitää tehdä aina kerran vuodessa, kun ensimmäisen kerran saa metsästä noukittua mustikat piirakkaa varten. Se päivä oli siis eilen ja tässä lopputulos.

Ihana mustikkapiirakka tuoreista mustikoista













Taikina:
175 g voita
1/2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnä(speltti)jauhoja
1 dl sokeria

Päälle:
4-5 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita leivinjauhe ja jauhot, sekaan sokeri. Lisää sula voi jauhojen sekaan. Levitä taikina kostein sormin piirakkavuokaan ja täytä vuoka mustikoilla. Sekoita perunajauhot ja sokeri ja sihtaa seos mustikoiden päälle. Ravistele vuokaa hieman että jauhot sekoittuvat marjoihin. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti