maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kasvis-papupaistos

Normaalisti olen tehnyt tätä ruokaa härkäpavuista, mutta tällä kertaa ne olivat kaapista ja pakastimesta loppu, niin käytin purkista mustapapuja sen sijaan. Resepti on tehty arvuutellen sitä, mitä oli kerran Silvopleessa tarjotussa paistoksessa. Aika nopeatekoinen ruoka, helppoon arkeen, varsinkin jos kasvikset pilkkoo valmiiksi jääkaappi odottamaan kotiin tuloa. Hyvää ainakin quinoan kanssa, mutta miksei riisinkin.

Kasvis-härkäpapupaistos














1 pieni kesäkurpitsa (tai munakoiso)
1 paprika
1/2 parsakaali
1/2 kukkakkali
2-3 porkkanaa
noin 3 dl kypsennettyjä härkäpapuja tai rasiallinen kaupan papuja (tällä kertaa siis mustapapuja)
purkillinen kaurakermaa
1-2 tl jeeraa
1/2 kasvisliemikuutio
suolaa
öljyä

Pilko kasvikset. Laita öljy kuumenemaan kasariin ja lisää sekaan jeera. Paista kaaviksia muutama minuutti jeeralla maustetusa öljyssä. Lisää kerma ja kasvisliemikuutio ja hetken päästä pavut. Anna kiehuanhiljalleen noin 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä mutta vielä napakoita. Mausta suolalla tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti