maanantai 9. heinäkuuta 2012

Viinirypäle-pähkinä-mozzarellasalaatti

Tänään päätin kaivella reseptejä kasasta keittokirjoja mitä keittiön kaapissa lojuu usein ihan käyttämättömänä, kun tulee turvauduttua vanhoihin resepteihin tai sitten kokeiltua blogeista tai lehdistä bongattuja reseptejä. Koska mansikka-aika on aluillaan, niin "Hyvän olon keittiö" -kirjasta pisti silmään kiuva missä niillä oli koristeltu salaatti. Sitäpä sitten tehtiin päivälliseksi, vain vähän alkuperäisestä muokattuna. Tästä annoksesta riitti siis kahdelle pääruoaksi, tenava kun ei salaateista välitä niin söi lounaalta yli jäänyttä kylmäsavulohirisottoa.

Viinirypäle-pähkinä-mozzarellasalaatti














iso kourallinen tummia viinirypäleitä
iso kourallinen cashewpähkinöitä
lehti- tai keräsalaattia
1 avokado
vajaa puolikas kurkku
200 g mozzarellajuustoa
1/2 punasipulia
tuoreita mansikoita (tai tuoreita viikunoita) koristeena

Hunajainen kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa
1 1/2 tl Dijoninsinappia
suolaa, mustapippuria

Kastike oli aika voimakkaan makuinen, ja alkuun tuntui että se ei sovi laisinkaan vaan peittää mozzarellan maun alleen. Kuitenkin kun salaattia söi, niin pikkuhiljaa makuun tottui ja siitä alkoi pitämään. Usein voimakkaiden kastikkeiden kanssa käy niin, että niistä jää suuhun ruokalun loputtua vahva jälkimaku, mutta tämän kanssa ei kuitenkaan käynyt niin.

Ja jälkkäriksi oli sitten mansikoita ja jäätelöä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti