keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Raakalasagne

Tämän raakalasagnen ohje on Erica Palmcrantzin ja Irmela Liljan kirjasta Raw food - Elinvoimaa raakaravinnosta. Kuva oli heillä kauniimpi, mutta tästä näkee idean.

Raw lasagne













5 herkkusientä ohuiksi viipaloituna
1 rkl oliiviöljyä
1/2 rkl tamaria
2 kesäkurpitsaa
n. 50 g pinaatinlehtiä
1 1/2 dl marinarakastiketta
1-2 avokadoa viipaloituna

Marinarakastike:
2 tomaattia paloiteltuna
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 punaista paprikaa paloiteltuna
2 tl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa maun mukaan
valkosipulia ja cayennepippuria maun mukaan

Laita ensin sienet marinoitumaan oliiviöljyn ja tamarin seokseen noin 10 minuutiksi. Sienten marinoituessa tee marinarakastike: hienonna kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa ja blenderissä.Viipaloi kesäkurpitsa pituusuunnassa juustohöylällä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Hienonna pinaatinlehdet monitoimikoneessa tai blenderissä kastikemaiseksi. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman vettä.

Kokoa lasagne. Peitä pienen vuoan pohja kahdella teelusikallisella marinarakastiketta ja levitä päälle kolmannes kesäkurpitsanuudeleista. Levitä tämän päälle taas 2 tl kastiketta ja puolet sienistä. Paina sieniä lastalla alaspäin. Levitä pinnalle kolmannes kesäkurpitsanuudeleista, puolet avokadosta ja puolet pinaatista. Painele aineksi taas tiiviimmin vuokaan. Lopuksi lisää loput kesäkurpitsanuudelit ja 2 tl kastiketta. Päälle loput pinaatit, avokadokuutiot ja sieniviipaleet.

Marinarakastiketta jää yli, ja itse olen käyttänyt sitä ohjetta reilummin. Lisäksi kastike säilyy kolme päivää jääkaapissa. Siitä tulee esimerkiksi hyvä kasvis(pasta)kastikkeen pohja, tai sen voi syödä myös kesäkurpitsanuudeleiden kanssa jos haluaa vielä lisää raakaruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti