maanantai 2. heinäkuuta 2012

Pinaattimuhennos

Oman kasvimaan pinaatit saavat vielä vähän aikaa kasvaa suuremmiksi, mutta sitä odotellessa hyödynnetään kaupan varastoja. Lohi sai siis kaverikseen pinaattimuhennosta, salaattia ja uusia perunoita.

Pinaattimuhennos

100 g tuoretta pinaattia
pari rkl voita
sipuli
purkillinen soijakermaa
noin 4 rkl puolikarkeita spelttijauhoja
tilkka vettä
suolaa
valkopippuria

Poista pinaatista paksuimmat lehtiruodit. Pilko pinaatti pienemmäksi. Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia siinä. Lisää pinaatti ja paistele myös sitä hetki. Lisää kerma. Sekoita jauhot vesitilkkaan ja lisää norona muhennoksen sekaan. Jauhojen määrää säätelemällä voit tehdä joko kastiketta tai vahvempaa muhennosta. Anna muhennoksen hautua pienellä lämmöllä viitisen minuutta. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti