torstai 26. heinäkuuta 2012

Gluteenittomat, maidottomat ja munattomat suklaamuffinit

Gluteenitonta leivontaa tulee aina silloin tällöin harrastettua, etenkin silloin kun anoppi on tulossa kylään mutta myös ihan itseämme varten välillä tekee mieli vältellä gluteeniviljoja. Ainoa ongelma on, että en oikein pidä niistä kaupan gluteenittomista jauhoseoksista vaan mieluummin teen luontaisesti gluteenittomia seoksia itse. Niihin vaan löytyy ohjeita netistä vähän huonommin. Tässä kuitenkin Veikeä verso -blogista löytynyt suklaamuffiniohje. Muffineista tuli ihan kelvollisia, mutta kyllä näissäkin maistuu ja tuntuu tuo riisijauhojen ominaismaku ja -rakenne, eli voisivat toimia paremmin jostain muista jauhoista tehtynä. Pitää joskus jaksaessaan perehtyä paremmin tähän gluteenittomien jauhojen ihmeelliseen maailmaan.

Kuvassa muffinit komeilevat itse tehdyn "melkein raw" -jäätelön kanssa, josta oma postaus tulossa.

Gluteenittomat suklaamuffinit 













1 dl riisijauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl soijajauhoja
1 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen vaniljajauhetta
hitusen vajaa 1/2 dl ruokaöljyä
1 dl maustamatonta soijajugurttia
1/2 dl vettä

Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää sitten kosteat ainekset sekoittaen joukkoon. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa 22-23 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti