maanantai 23. heinäkuuta 2012

Raparperihillo

Anopilta tuli taas kasa raparperia ja koska piirakoita, muffineita, paistoksia ja mitä vielä on jo tehty, niin keittelin osasta hilloa.

Reseptejä löysin monestakin paikasta ja niitä sitten vähän yhdistelin. Itseäni harmitti että missään ei oltu mainittu mausteiden määristä mitään, joten kirjoitan  tähän nyt ylös miten paljon niitä itse käytin. Mielestäni suhde oli aika hyvä: mausteet maistuivat mutta mikään ei hallinnut. Ainoastaan tuota minttua en juuri erottanut, eli sitä olisi voinut olla enemmänkin jos mausta pitää. Vettä laitoin itse puoli desiä, mutta se oli varmaankin liikaa koska hillosta tuli aika löysää. Raparpereistä tulee kuitenkin paljon nestettä kun ne kiehuvat.

Raparperihillo
3 pientä purkillista














500 g raparperia
2 dl hillosokeria tai vähän enemmän (huom! muokattu 07/2015, vähensin sokerin määrää)
0,5 dl fariinisokeria
0,25 dl vettä
1 tl kaardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä (tai ehkä vähän vähemmän)
8 mintun lehteä (oli siis liian vähän jos haluaa että minttu oikeasti maistuu

Ota raparpereista enimmät kuoret pois, mikäli ne eivät ole ihan nuoria varsia. Pilko raparperit. Laita raparperit, vesi, sokerit ja mausteet kattilaan ja keittele aineita noin 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä. Anna jäähtyä n. 20 minuuttia.

Jäähtymisen aikana laita puhtaat lasipurkit uuniin ja käännä uuni päälle 100 asteeseen. Keitä purkkkien kansia muutama minuutti. Kun uuni on lämmennyt, ovat purkit valmiita käyttöön. Lusikoi kuuma hillo kuumiin purkkeihin ja laita kansi päälle. Kun kannen keskiosa on painunut alas, on hillon säilöminen onnistunut. Anna purkkien jäähtyä ja laita jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti